Officiating’s Cool in samenwerking met de NBB

Iets meer dan een jaar geleden was het. Een winterse zaterdag in Bemmel. ‘ Officiating’s Cool in samenwerking met de NBB op de finaledag van de Final Four bij de dames. Zes experts deelden hun kennis met enthousiaste arbiters van diverse pluimages. De NBB maakte een fraaie compilatie. Zie onder de knop. Op deze site stond er meer te lezen:

Scheidsrechters uit heel Nederland trekken zaterdag naar Bemmel omdat daar een fraai event wordt georganiseerd. Onder de werknaam ‘Officiating is Cool’ gaan experts van het hoogste niveau met de deelnemende arbiters in gesprek over verschillende onderwerpen.

We hebben voormalig FIBAref Joske Kuut die het gaat hebben over als vrouw je mannetje staan in de scheidsrechterswereld.   we hebben NFI Edwin Wallaart die dieper ingaat op de ‘voordeelregel’ en de steeds vaker gehoorde afkorting SBQR. Arnoud van Bochove zal ingaan op ´charge/block situaties´ en Antio Sinterniklaas gaat dieper in op ´handchecking´. Paul den Hartog neemt de bezoekers mee naar het fenomeen ´game management´, Barry Peters zal het gaan hebben over ´The act of shooting´ en last but not least zal Paul van den Heuvel het belang van overtredingen vs. Persoonlijke fouten illustreren.

De dag wordt georganiseerd vanuit de NBB die hiermee een mooie start geeft aan het jaar. ´Officiating is Cool´ stond er in de uitnodiging, en daar kan ik het alleen maar van harte mee eens zijn.

De clinic (vanaf 13 uur) vindt plaats als ‘prelude’ op de finale van de Final Four in de dames eredivisie die later op de avond in de Schaapskooi in Bemmel gespeeld wordt.  Lekdetec.nl/Batouwe is de gastheer van het evenement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *