Inschrijvingen voor Officiating’s Cool eyeopener Camp 2020 geopend!

Het is alweer voor het zesde jaar op rij dat Officiating’s Cool in samenwerking met BC Lions uit Moabit Berlijn een scheidsrechtersclinic organiseert. Tussen 9 en 13 April komen scheidsrechter uit heel Europa (en zelfs een enkelen van daarbuiten) naar Berlijn om wedstrijden te fluiten en zichzelf door de unieke wijze van coaching te verbeteren. De NBB heeft de clinic 5 punten toegekend in het licentiesysteem zoals dat gehanteerd wordt binnen de arbitrage. Bob Bhania is opnieuw de hoofdcoach van de clinic. 

Eye Opener Camp

Sinds enige jaren is de clinic meer dan alleen een 3PO camp. Bhania: ‘De afgelopen jaren bleek dat we veelal mensen binnen kregen die al een redelijk wisten hoe het systeem in elkaar zit met 3po. Daarom hebben we het programma wat uitgebreid. Het is overigens niet zo dat je niet mag komen als je het nog niet kan, dat fluiten met 3man. Officiating’s cool eigen voorzitter Bas Hendriks vult aan: ‘ Integendeel. We zijn er trots op dat we ruimte bieden voor iedereen die zich graag wil verbeteren. En er zijn nauwelijks manieren te verzinnen om sneller beter te worden dan met een groep toffe mensen het veld op te gaan, en één of meerdere coaches per veld beschikbaar te hebben om je tijdens je wedstrijd al tips en tricks mee te geven. Ook als je (voorlopig) niet met 3 man zult fluiten is het interessant. Door heel bewust een aantal dagen met je positie bezig te zijn groeit het besef dat positie heel belangrijk is, ook in 2po wedstrijden. En laten we wel zijn: loopovertredingen, fouten, lastige spelers/coaches. Het komt ook in wedstrijden die je met twee man fluit voor, dus daarin verschilt het weinig. Verschillende deelnemers uit de afgelopen edities hebben de stap al gemaakt naar in sommige gevallen zelfs FIBA candidates. Bhania weer: ‘ Dat is niet alleen omdat ze bij ons op clinic zijn geweest, maar het tekent wel dat iedereen als een betere scheidsrechter vertrekt dan dat ze gekomen zijn. Ik heb er weer erg veel zin in om naar Berlijn te komen. De deelnemers zijn altijd erg eager om beter te worden, en vormen eigenlijk altijd goeie teams, ook naast het veld.  Daarbij is de organisatie uitstekend, en hebben we prima faciliteiten in Berlijn’

Mastermind

   

Sommige deelnemers noemen hem ‘Mastermind’ . De Brit Bob Bhania heeft in zijn uitgebreide carriere binnen FIBA en IWBF de een enorme lading scheidsrechters een zet in de goede richting gegeven. ‘Op de eerste avond duiken we even de zaal in met zijn allen om posities, rotaties en dergelijke door te nemen en elkaar een beetje te leren kennen. Op vrijdag zijn dan de eerste wedstrijden, en je ziet dat door de dag heen eigenlijk iedereen wel aardig door heeft waar hij of zij moet staan in een 3po crew. Dat komt mede door de prima coaches die we altijd mee hebben. Daarna wordt het nog leuker, want als de posities redelijk kloppen, dan kan je mensen feedback meegeven en zie je ze in de wedstrijden zelf al groeien.’  Coaches uit Nederland die in het verleden aanwezig waren zijn onder andere FIBA’s Bert van Slooten, Arnoud van Bochove, en gereputeerde A-arbiters als Martin Westerhof en Vincent van Straaten. Ook de inmiddels gestopte ex-FIBA’s Joske Kuut, Barry Peters en Paul van den Heuvel waren al één of meerdere keren present als onderdeel van de coaching staff.

Voor de 6e editie van de clinic in Berlijn lichtte Bhania al een tipje van de sluier voor het programma: ‘ Natuurlijk is 3po een belangrijk onderdeel van het programma, maar de focus zal ook liggen op mindful officiating en aanpassingsvermogen van een scheidsrechter. Ik wil graag dat ze snappen dat de relatie met spelers en coaches anders is dan de relatie met hun mede-fluitisten. ‘

Anders

Er zullen coaches bij zo goed als alle wedstrijden aanwezig zijn. Bhania: ‘ We zijn hier echt omdat het leuk vinden om op een andere manier mensen beter te maken. We zijn hier niet om je aan een promotie te helpen of te laten degraderen. We gaan uit van punten waar je winst kan behalen in plaats van te zeggen: Dit of dat was niet goed. We brengen het altijd op een constructieve manier.’ aldus de Britse headcoach. ‘We zullen wellicht een paar clips doorlopen als mensen die zelf meebrengen en daar in de groep over praten, maar om youtube te checken hoef je niet naar Berlijn te komen. Wij zijn hier om je beter te maken’. Met recht een andere insteek dan veel andere camps.

 

Inschrijving

 

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. FIBA Masters: Onderkomen in een hotel dat partnert met de organisatie (4 scheidsrechters per kamer) , sessies met de coaching staff, coaching tijdens en tussen de wedstrijden door, maaltijden tussen donderdag 9 april (diner) en de lunch op maandag 13 april.  Daarnaast een exclusief scheidsrechtersshirt en een clinicpolo. Je keert gegarandeerd terug als betere scheidsrechter dan je kwam.
    Prijs:   € 225 (registreer en betaal voor 1 januari en je krijgt 50 euro korting! 
  1. National Masters: sessies met de coaching staff, coaching tijdens en tussen de wedstrijden door, maaltijden tussen donderdag 9 april (diner) en de lunch op maandag 13 april.  Daarnaast een exclusief scheidsrechtersshirt en een clinicpolo. Je keert gegarandeerd terug als betere scheidsrechter dan je kwam.

(LET OP: eigen onderdak regelen! De organisatie is beschikbaar om slaapplaatsen te regelen)

€ 150

Meedoen?

Stuur een mailtje naar  info@officiatingscool.nl met daarin:

Naam:
Land:
telnr:
Welke variant?:
ervaring in 3po:
shirtmaat:

En stuur een foto mee van jezelf in actie tijdens het fluiten!

Daarnaast graag het inschrijfgeld overmaken op:

IBAN: DE70 1005 0000 1067 0120 83

BC Lions Moabit 21 (RECIPIENT)

BELADEBEXXX (BIC)

3po clinic EASTERCUP2020(DESCRIPTION)

 

Vragen? Opmerkingen? Suggesties of andere zaken die je me ons wil delen?? info@officiatingscool.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *