Ex Eredivisiescheidsrechter Peter van den Eijnden overleden

www.basketball.nlDe Nederlandse basketbalgemeenschap heeft met verslagenheid kennis genomen van het bericht, dat na een langdurig ziektebed, voormalig eredivisiescheidsrechter Peter van den Eijnden is overleden.

Peter is ruim twintig jaar actief geweest als landelijke scheidsrechter, waarvan van 1992 tot 2008 als scheidsrechter in de eredivisie bij de mannen. Hij stond bekend als een bescheiden, maar charismatische en markante persoonlijkheid, die altijd floot met zijn (sport)bril op en aandacht had voor het wel en wee van de mensen waarmee hij samenwerkte.

Hij was geliefd bij collega’s, spelers en coaches door zijn positieve instelling en eigen manier van fluiten. Peter was één van de scheidsrechters die betrokken was bij de invoering van het 3-Persons-Officiating systeem in de Dutch Basketball League en een echte teamplayer. De laatste landelijke wedstrijd die Peter floot was op 18 april 2009 het treffen tussen Rotterdam en Amsterdam. Zijn collega’s in die ontmoeting waren Antio Sinterniklaas en John van Vught.

Peter van den Eijnden is 58 jaar geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *